ITC Academy beoordelingen

Elly Wajon 16 april 2024 Master Barista Program
Via een goede bekende van mij kwam ik in aanraking met de wereld van koffie. Inmiddels gepensioneerd, had ik na een poosje wel weer zin in een nieuwe uitdaging.
Na de eerste kennismaking op een introductiedag begon mijn koffie-ervaring louter voor mijn eigen lol. Ondertussen ben ik zodanig enthousiast geworden dat ik ook met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag zou willen gaan gaan als Barista: nieuwe carriere?

Ik wil jullie zeer hartelijk bedanken voor de zeer enthousiasmerende lessen en het hoge kennisniveau van onze docent Paul! Tevens werd ik wel hebberig van al die leuke koffiecatchets. Eyeopener voor mij was de opwaardering van de filterkoffie: vond t maar niks: slappe bak, vergeleken bij espresso. Echter met de juiste koffie en zetmethode is t zelfs lekkerder dan espresso heb ik ontdekt: dank voor die ervaring.
Valt er dan helemaal niks te verbeteren? Ik kan nu geen verbeterpunten verzinnen??.
Ik gluur alweer naar n vervolgcusrus, maar ga eerst aan de slag in het ?veld?😊
Reactie van ITC Academy
Het is heel fijn om zo'n enthousiaste cursiste in de groep te hebben. Het is erg leuk om je mail te lezen want dit is wel waar je het voor doet.
Grappig ook hoe je bent 'omgekeerd' naar de slappe bak: het heeft inderdaad alles te maken met de juiste koffie en de juiste zetmethode en dat laatste heb ik je kunnen leren.

Er is zeker nog een vervolg op het Master Barista Program, het zogenaamde Coffee Expert Program dat onlangs in maart weer van start is gegaan en in 2025 weer zal worden ingepland.
Heel veel plezier in het veld en wie weet zien we je binnenkort weer terug.
Tom 16 april 2024 Barista Skills Foundation
Veel geleerd en ook heel veel gedaan! Mooie training om de basis van koffie te leren!
Moreno Zwarteveld - Praktijkcollege Zoetermeer 5 april 2024 Barista Skills Foundation
Erg leuke en goede training!
Joke 2 april 2024 Masterclass Koffie voor Theesommeliers
Superleuke masterclass met veel leuke doe-opdrachten. Veel geleerd in 1 dag. Behalve een thee professor is Richard ook heel deskundig op het gebied van koffie.
Rick 27 maart 2024 Green Coffee Foundation
Interessante training voor wie meer wil leren over de basis van Green Coffee. Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk, en Paul is een gepassioneerde en kundige trainer.
Ruben Haak - Drents Bakkie 26 maart 2024 Roasting Intermediate
Een geweldige sfeer waar je mee wordt genomen in de wondere wereld van de koffie en het roasten.
Er is aandacht en tijd voor eigen inbreng en vragen en er wordt op een hele leuke heldere manier aandacht geschonken aan de theorie van het roasten. Ook is er aandacht voor literatuur en komen de tips over tools, boeken, personen je om de oren vliegen. Trainer Paul ademt koffie en deelt de passie op een super energieke en passende manier!
Aristeidis Moustakas 26 maart 2024 Roasting Intermediate
Paul is the best, I felt like home and throughout this course I learned a lot as far as concern roasting and met some great people. Thank you
Onno de Vegt - Koffiebedrijf in oprichting 26 maart 2024 Barista Skills Foundation
Monique Groeneveld - Simon Levelt/China Inside 25 maart 2024 Masterclass Nagasaki Tea - avond
Joyce van der Zalm - Enjoy tea 25 maart 2024 Masterclass Nagasaki Tea - avond
De masterclass werd gegeven door Marjolein en in het Nederlands. We kregen al gelijk 3 Japanse ambient brews voorgeschoteld. Heerlijk! En daar zou t niet bij blijven. We kregen veel Japanse thee te drinken en konden daardoor goed de verschillen merken. Daarnaast hebben we ook Matcha geklopt en gedronken. Ook gingen we aan de slag met een Japanse theepot, de Kyushu. Kortom, een complete Masterclass met veel informatie, veel proeven en zelf acties aan de slag geweest. Het was een waar feestje.
Ouder Nieuwer

 

Wil je weten hoe wij om gaan met het plaatsen van beoordelingen? Lees dan alles over ons beoordelingsbeleid.