ITC Academy beoordelingen
Master Barista Program
Caitlin Folkers - ROC van Twente, Almelo
29 november 2024
Master Barista Program
Daar waar ik vóór de opleiding als horecadocent dacht dat ik al wel het e.e.a. over koffie wist; heb ik mij na deze 12-daagse opleiding onwijs verbaasd over de grootte en diepgang van de koffiewereld en kan ik nu als Master Barista zeggen dat ik nog veel te weinig over koffie weet...! Ik baal ervan dat de opleiding alweer is afgerond; ik had namelijk graag nog 12 dagen langer met de zeer bekwame en enthousiaste trainer(s) over dit geweldige product willen leren. De opleiding is zo'n 70% praktisch ingesteld en 30% theoretisch. Wat een prima verdeling is aangezien je het beste over koffie leert door te doen, te proeven en te ervaren! Buiten de lesdagen om wordt gevraagd om toetsen te maken. Dit is mijn grootste en enige hekelpunt geweest gedurende de opleiding (combinatie van lesmateriaal en toetsvragen die naar mijn ervaring/mening niet goed op elkaar aansluiten). Maar dat weerhoud mij niet om iedere koffieliefhebber te motiveren om deze opleiding te volgen!
Reactie van ITC Academy
Dank voor je enthousiaste review. Je kunt nog 12 dagen langer van alles leren over koffie: Er is een vervolg op dit jaarprogram: het Coffee Expert Program, misschien iets voor jou?
Judith
29 november 2024
Master Barista Program
Erg leuk jaarprogramma. Uitgebreid programma m.b.t. barista skills, coffee knowledge, sensory skills en roasting. Kleine groep, goeie trainers. Ruim de tijd om zelf aan de slag te gaan met koffie. Goeie ruimte met goede up to date koffie equipment etc. Heerlijke lunch & mooie selectie van koffie / thee :)
Reactie van ITC Academy
Dank voor je mooie review. Er is een vervolg op dit jaarprogram: het Coffee Expert Program, misschien iets voor jou?
Lisa Lenz - Koffiebranderij De Ouwe Smidte
20 november 2024
Master Barista Program
leuke leerzame cursus, leuk om met mensen uit het vakgebied te leren kennen en de hele dag over koffie te praten.
Felix Lijssen
24 april 2024
Master Barista Program
De expertise van Paul is uitzonderlijk. Alles wordt zo goed uitgelegd, en er mag vanalles geproeft/geroken worden. Hierdoor krijg je een goed beeld waarover het gaat.
Elly Wajon
16 april 2024
Master Barista Program
Via een goede bekende van mij kwam ik in aanraking met de wereld van koffie. Inmiddels gepensioneerd, had ik na een poosje wel weer zin in een nieuwe uitdaging.
Na de eerste kennismaking op een introductiedag begon mijn koffie-ervaring louter voor mijn eigen lol. Ondertussen ben ik zodanig enthousiast geworden dat ik ook met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag zou willen gaan gaan als Barista: nieuwe carriere?
Ik wil jullie zeer hartelijk bedanken voor de zeer enthousiasmerende lessen en het hoge kennisniveau van onze docent Paul! Tevens werd ik wel hebberig van al die leuke koffiecatchets. Eyeopener voor mij was de opwaardering van de filterkoffie: vond t maar niks: slappe bak, vergeleken bij espresso. Echter met de juiste koffie en zetmethode is t zelfs lekkerder dan espresso heb ik ontdekt: dank voor die ervaring.
Valt er dan helemaal niks te verbeteren? Ik kan nu geen verbeterpunten verzinnen??.
Ik gluur alweer naar n vervolgcusrus, maar ga eerst aan de slag in het ?veld?😊
Na de eerste kennismaking op een introductiedag begon mijn koffie-ervaring louter voor mijn eigen lol. Ondertussen ben ik zodanig enthousiast geworden dat ik ook met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag zou willen gaan gaan als Barista: nieuwe carriere?
Ik wil jullie zeer hartelijk bedanken voor de zeer enthousiasmerende lessen en het hoge kennisniveau van onze docent Paul! Tevens werd ik wel hebberig van al die leuke koffiecatchets. Eyeopener voor mij was de opwaardering van de filterkoffie: vond t maar niks: slappe bak, vergeleken bij espresso. Echter met de juiste koffie en zetmethode is t zelfs lekkerder dan espresso heb ik ontdekt: dank voor die ervaring.
Valt er dan helemaal niks te verbeteren? Ik kan nu geen verbeterpunten verzinnen??.
Ik gluur alweer naar n vervolgcusrus, maar ga eerst aan de slag in het ?veld?😊
Reactie van ITC Academy
Het is heel fijn om zo'n enthousiaste cursiste in de groep te hebben. Het is erg leuk om je mail te lezen want dit is wel waar je het voor doet.
Grappig ook hoe je bent 'omgekeerd' naar de slappe bak: het heeft inderdaad alles te maken met de juiste koffie en de juiste zetmethode en dat laatste heb ik je kunnen leren.
Er is zeker nog een vervolg op het Master Barista Program, het zogenaamde Coffee Expert Program dat onlangs in maart weer van start is gegaan en in 2025 weer zal worden ingepland.
Heel veel plezier in het veld en wie weet zien we je binnenkort weer terug.
Grappig ook hoe je bent 'omgekeerd' naar de slappe bak: het heeft inderdaad alles te maken met de juiste koffie en de juiste zetmethode en dat laatste heb ik je kunnen leren.
Er is zeker nog een vervolg op het Master Barista Program, het zogenaamde Coffee Expert Program dat onlangs in maart weer van start is gegaan en in 2025 weer zal worden ingepland.
Heel veel plezier in het veld en wie weet zien we je binnenkort weer terug.
Gijs Streefkerk - Koffiehuisje
6 december 2023
Master Barista Program
Echt een aanrader. Zowel voor mensen die net komen kijken in de wereld van koffie, als voor de wat meer ervaren barista een fantastische manier om je kennis te vergroten. En vooral ook erg leuk om dit samen te doen met andere enthousiastelingen.
Michiel
29 november 2023
Master Barista Program
Ouder
Nieuwer
Het volgen van het jaarprogramma was voor mij een fantastische ervaring. Nu ik het master barista diploma heb behaald vind ik het erg jammer om de nieuwe koffie familie die ik gedurende 1 jaar heb mee mogen maken niet meer maandelijks zal ontmoeten. Ik zal zeker nog eens aankloppen met nieuwe koffies om die te delen met de ITC Academy!
Bekijk de beoordelingen van al onze trainingen.
Wil je weten hoe wij om gaan met het plaatsen van beoordelingen? Lees dan alles over ons beoordelingsbeleid.